NOS VoetbalAangepast

AZ mag nieuwe trainer aanstellen

AZ mag een nieuwe hoofdtrainer aanstellen. De Alkmaarse club maakte zondag bekend dat het CBV (Coaches Betaald Voetbal) na overleg toestemming gaf. "Dit na de toezegging van de club dat de ontstane arbeidssituatie met Alex Pastoor op correcte wijze wordt afgehandeld", aldus een verklaring van AZ.

Louis Everard, directeur van de vakbond VVCS, liet zaterdag in De Telegraaf nog weten dat AZ geen opvolger van Marco van Basten mag presenteren als het vertrek van Pastoor niet is afgehandeld. De vacante positie van AZ was volgens de VVCS besmet.

Van den Brom kandidaat

AZ is momenteel op zoek naar een nieuwe trainer. John van den Brom lijkt de belangrijkste kandidaat. De oud-trainer van AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht is in gesprek met de Alkmaarders.

Van Basten maakte dinsdag bekend dat hij bij AZ verder gaat als assistent-trainer. Interim-coach Alex Pastoor, die de assistent van Van Basten was, kreeg een aanbieding om hoofdtrainer te worden, maar sloeg die af. Uiteindelijk moest hij vertrekken, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij het uitlekken van schadelijke informatie over de medische klachten van Van Basten.

Alex Pastoor praat vanavond in Studio Voetbal (NPO 1, 22.10 uur) over de soap bij AZ. Ook aan tafel: Ruud Gullit, Willem Vissers en Jan Mulder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl