NOS WielrennenAangepast

Mouris en Terpstra niet blij met plak

Jens Mouris (Orica-GreenEdge) en Niki Terpstra (Omega Pharma - Quick Step) behoorden bij de ploegentijdrit tot de favorieten voor WK-goud, maar moesten genoegen nemen met respectievelijk zilver en brons. De teleurstelling overheerste dan ook bij beide Nederlanders.

"We gingen hier net als vorig jaar met veel verwachting naartoe", sprak Mouris, die in 2013 ook zilver won met Orica. "Het is superbalen dat het dan weer niet lukt. We zijn hier met de ploeg eigenlijk het hele jaar mee bezig."

Hoogst haalbare

Toch was een zilveren medaille het hoogst haalbare, erkende de Nederlander. "We hebben er alles voor gedaan en alles gegeven. We konden niet harder en hebben het nergens laten liggen."

Mouris moest zijn ploeggenoten op vijf kilometer van de finish laten gaan. Dat was echter volgens planning. "Het was mijn taak om samen met Brett Lancaster het tempo in de eerste 40 kilometer hoog te houden. Toen die laatste klim vijf kilometer einde voor het kwam, was ik gewoon klaar".

Terpstra ging voor goud

Voor Niki Terpstra was het de eerste keer dat hij na de ploegentijdrit niet met goud in handen stond. De vorige twee wereldtitels gingen naar Omega Pharma - Quick Step. "Het podium is niet slecht, maar het is niet waar we voor gingen. We gingen voor goud. Maar we hebben goed gereden. BMC was gewoon beter."

Terpsta kon wel aangeven waar het tijdens de race fout ging met zijn ploeg. "In de laatste tien kilometer, op die lange brede weg, hadden we fors tegenwind. Daar konden we de snelheid die we hadden niet vasthouden."

"Tony ging als een kogel"

Ook de regen speelde de Belgische ploeg parten. "De laatste klim op vijf kilometer hebben we echt hard gereden, maar toen begon het in de afdaling net te regenen. Samen met Orica waren wij de enige die de afdaling nat hadden. Dat was wel een nadeel, maar daar hebben we geen 36 seconden verloren", analyseerde Terpstra koeltjes.

De suggestie dat de grote man van OPQS, Tony Martin, niet zo sterk was als verwacht, verwees Terpstra naar het rijk der fabelen. "Dat was vanachter de TV zeker? Hij reed echt weer als een kogel. Hij deed beurten die drie keer langer waren dan die van anderen. Hij is zoals zo vaak de motor van de ploeg geweest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl