NOS SportAangepast

Goffin wint ATP-toernooi van Metz

David Goffin heeft voor de tweede keer een ATP-toernooi gewonnen. De 23-jarige Belg, die eerder dit jaar de beste was op het gravel van Kitzbühel, was in de finale van het indoorhardcourttoernooi van Metz de Portugees Joao Sousa met 6-4, 6-3 de baas.

Goffin, die in Metz al had afgerekend met de als eerste geplaatste Jo-Wilfried Tsonga, kent een ijzersterk tweede deel van het seizoen. De in goede vorm verkerende Belg boekte in zijn laatste 36 partijen 34 zeges en won onder meer drie challengers.

Scheveningen

De opmerkelijke zegereeks begon op Nederlandse bodem. Nadat Goffin half juli het challengertoernooi van Scheveningen op zijn naam schreef, volgden snel meer toernooizeges.

Het leverde Goffin, in oktober van 2012 al de nummer 42 van de wereld, een terugkeer in de topvijftig op. De Belg bezet momenteel plek 45, maar door de winst in Metz zal hij zijn beste klassering verbeteren.

US Open

Goffin had vorige maand op de US Open al overtuigend gewonnen van Sousa (ATP-39) en ook ditmaal kon de Portugees hem amper in de problemen brengen. Goffin sloeg tien aces en werkte de vier breekkansen van Sousa keurig weg. Na vijf kwartier was zijn toernooizege een feit.

Precies een jaar geleden zat Goffin nog in de lappenmand, nadat hij bij een val zijn pols had gebroken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl