NOS SportAangepast

Rotterdam en OZ in evenwicht

De topper in de hoofdklasse tussen Rotterdam en Oranje-Zwart is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. OZ nam tot tweemaal toe een voorsprong, maar Rotterdam herstelde beide keren de schade.

Kampong heeft de drie overwinningen op de titelconcurrenten een passend vervolg gegeven met een zevenklapper tegen Tilburg. Constantijn Jonker was met drie treffers de grote man bij de 7-0 zege.

De international van Kampong was niet de enige die zondag driemaal scoorde. Met hun hattricks waren Justin Reid-Ross en Gonzalo Peillat van doorslaggevend belang voor hun clubs Amsterdam en HGC.

Dankzij de Zuid-Afrikaan Reid-Ross klopte Amsterdam stadsgenoot Hurley met 3-2 en boekte het de eerste overwinning van het seizoen. De Argentijn Peillat hielp HGC aan een 3-1 zege bij Pinoké.

Overige uitslagen mannen:

Den Bosch - Schaerweijde 3-1

Push - Bloemendaal 1-3

Hoog beslist derby

De vrouwen van Amsterdam hebben op eigen veld de ontmoeting met de buren van Hurley met 3-2 gewonnen. International Ellen Hoog besliste het duel in de slotfase met een rake strafcorner.

Koploper Den Bosch won ook de derde wedstrijd van het seizoen. Vijf verschillende doelpuntenmakers zorgden voor een 5-1 thuiszege op MOP. Promovendus Bloemendaal pakte de eerste punten van het seizoen door HDM in een uitwedstrijd met 3-2 te verslaan.

Laren won met 3-0 op bezoek bij Pinoké, maar deed dat zonder Joyce Sombroek. De keepster van Oranje kwam voor de wedstrijd ten val en kon niet spelen. "Het was een heftige val en ik ben behoorlijk geschrokken, maar ik ben blij dat het niets ernstigs is", aldus Sombroek, die een week rust moet houden.

Overige uitslagen vrouwen:

Kampong - Wageningen 4-0

SCHC - Oranje Zwart 2-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl