PSV te sterk voor Cambuur

SC Cambuur heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geïncasseerd. Koploper PSV won thuis met 4-0 van de Friezen, die ruim een jaar geleden het jubileumfeest van de Eindhovense club hadden bedorven door in Brabant met 0-0 gelijk te spelen.

In de beginfase was Cambuur de iets betere ploeg en het zorgde voor dreiging bij een schot van Bartholomew Ogbeche. PSV kwam evenwel na ruim twintig minuten op voorsprong dankzij Luuk de Jong, die uit een vrije trap van Adam Maher raak kopte.

Dwarrelschot

Na de 1-0 werd PSV sterker en nog voor rust kwam het op 2-0. Doelman Leonard Nienhuis verkeek zich volledig op een dwarrelschot van Jetro Willems, die misschien wel een voorzet in zijn gedachten had. Nienhuis had in de beginfase ook al niet scherp geoogd toen hij zich verslikte in een terugspeelbal van Etiënne Reijnen, maar zich nog net op tijd herstelde.

De aanblik van het scorebord bood Cambuur al weinig reden tot optimisme en de hoop werd nog verder de grond ingeboord toen Lucas Bijker kort voor rust zijn tweede gele kaart kreeg (hij hield De Jong vast) en het veld moest ruimen.

Afstand

PSV had na de rust weinig meer te duchten van het Friese tiental, dat in de beginfase van de tweede helft nog wel moed toonde en voor dreiging zorgde via Albert Rusnák en Mohamed El Makrini.

In het laatste kwartier nam de thuisclub afstand. Jeffrey Bruma kopte raak uit een hoekschop van Maher, die zelf de 4-0 voor zijn rekening nam met een kopbal uit een voorzet van Luciano Narsingh.