NOS SportAangepast

Hamilton koploper in F1 na zege

Lewis Hamilton heeft de grand prix van Singapore op zijn naam geschreven. De Brit van Mercedes nam met zijn zege de leiding in de WK-stand over van z'n teamgenoot Nico Rosberg, die een waardeloze dag beleefde.

De bolide van de Duitser toonde al voor de start problemen met de elektronica. Eenmaal op de grid kreeg hij hem dan ook niet aan de praat. Rosberg sloot na een start uit de pit achteraan aan, maar nog steeds was de auto niet in orde. Na veertien rondes in de achterhoede gebivakkeerd te hebben, hield hij het voor gezien.

Door het uitvallen van zijn concurrent reed Hamilton onbedreigd naar de zege. De Brit weet in de strijd om de titel Rosberg nu drie punten achter zich.

Venijn in de staart

Toch zat er nog wat venijn in de staart van de race op het Marina Bay Street Circuit. Omdat bij Sergio Pérez de vleugel van diens Force India werd gereden, kwam de safety car op de weg, op een voor de koploper ongelukkig moment.

Hamilton had immers als enige van de toppers de zachte banden nog niet uit de kast gehaald en moest dus nog een keer de pitstraat in. Na de herstart kon hij echter razendsnel een gat van een halve minuut te slaan.

En nog werd de Brit tijdens zijn pitstop voorbijgereden door Sebastian Vettel. De Duitse titelhouder stribbelde even tegen, maar was uiteindelijk kansloos tegen de snellere Hamilton. Daniel Ricciardo eindigde op de derde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl