NOS NieuwsAangepast

Nederlandse arts heeft malaria

Een van de twee Nederlandse tropenartsen die in Sierra Leone contact hebben gehad met ebola-patiënten, lijdt aan malaria. De arts, Erdi Huizenga, is vannacht met koorts opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum. Koorts kan ook duiden op een ebola-besmetting, maar daarvan is geen sprake volgens de Lion Heart Foundation - de organisatie die Huizenga had uitgezonden.

De twee artsen kwamen zondag terug in Nederland en zijn daarna al 24 uur in het Leidse ziekenhuis geweest. Ze hadden toen geen ziekteverschijnselen. De incubatietijd van ebola is maximaal drie weken.

Huizenga ligt in Leiden in een speciale isolatiekamer. Het medische team heeft aanvullende testen gedaan om er 100 procent zeker van te zijn dat de arts geen ebola heeft. Volgens de Lion Heart Foundation is er een bloedmonster onderzocht met als voorlopige uitslag dat het niet om ebola gaat. Er komt dinsdag nog een controletest, waarna definitief kan worden vastgesteld wat de oorzaak is van de koorts. De arts blijft tot die tijd in het LUMC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl