NOS WielrennenAangepast

Goud Specialized, drama voor Rabo

De dames van Specialized/Lululemon hebben voor de derde opeenvolgende keer de wereldtitel op de ploegentijdrit in de wacht gesleept. Voor Rabo-Liv Cycling liep de wedstrijd uit op een drama.

Achter de superieure Amerikaanse ploeg lag de Nederlandse Rabo-ploeg op koers voor de zilveren medaille. In een van de laatste bochten ging het helemaal mis.

Annemiek van Vleuten miste de bocht en de rest van de ploeg viel er overheen. Vooral Anna van der Breggen smakte hard op de weg. Ze liep daarbij een bekkenbreuk op. De wegwedstrijd van aanstaande zaterdag kan Van der Breggen vergeten. Van Vleuten kwam er met enkele hechtingen vanaf.

Voor het incident had Marianne Vos al moeten lossen. De kopvrouw had geen goede dag en liet zich halverwege al afzakken.

Chantal Blaak in gouden formatie

Chantal Blaak maakte deel uit van de winnende ploeg en mocht het podium op voor een gouden medaille. Dat was geen verrassing, want de formatie van Blaak werd vooraf al getipt voor de overwinning: "We waren heel nerveus, want als favoriet mag je geen fouten maken. We waren honderd procent gefocust en alles liep perfect."

Daarmee was Blaak de opvolger van Ellen van Dijk, die vorig jaar nog de motor van Specialized was. Met haar huidige ploeg (Boels Dolman) zat er niet meer dan een vijfde plaats in voor Van Dijk, die komende week haar wereldtitel op de individuele tijdrit verdedigt.

Orica en Astana profiteerden van de val van Rabo en veroverden respectievelijk de zilveren en bronzen plak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl