NOS NieuwsAangepast

Hulpverleners ebola aangevallen

In de hoofdstad van Sierra Leone is een team van grafdelvers aangevallen door een groep jongeren. Het team was bezig met het opruimen van lichamen van slachtoffers van het dodelijk ebolavirus. Dat meldt persbureau Reuters.

Sierra Leone ligt al een paar dagen plat om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Sinds vrijdag is het voor alle zes miljoen burgers verboden hun huis te verlaten. Het straatverbod wordt grotendeels nageleefd. Volgens Reuters zijn de straten leeg, op hulpverleners na.

Ondanks het verbod ging een groep jongeren toch de straat op. Vlakbij de hoofdstad Freetown vielen ze het begrafenisteam aan. De politie, die snel ter plaatse was, heeft de jongeren verdreven.

'Engelen des doods'

In buurland Liberia heeft NOS verslaggever Kees Broere de afgelopen tijd zo'n team gevolgd dat de doden ophaalt. De grafdelvers rijden dagelijks door de straten van de Liberiaanse hoofdstad Monrovia om lichamen op te halen van mensen die de uren daarvoor zijn overleden.

Het werd duidelijk dat veel Liberianen de grafdelvers zien als 'engelen des doods'. Hun komst wordt gezien als een teken van het kwaad.

In Afrika zijn ondertussen ruim 2600 mensen overleden aan ebola. De ziekte kan iedereen treffen en de gevolgen voor de samenleving zijn groot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl