Vitesse-Heerenveen weer remise

Het duel in Arnhem tussen Vitesse en sc Heerenveen heeft voor het vijfde seizoen op rij een gelijkspel opgeleverd. De wedstrijd in de Gelredome eindigde dit keer in 1-1.

Vitesse, dat in een speciaal shirt speelde ter herdenking van de Slag om Arnhem 70 jaar geleden, begon sterk aan de wedstrijd en kwam bijna op 1-0 via Marko Vejinovic, wiens dwarrelschot maar net gepareerd kon worden door doelman Kristoffer Nordfeldt.

Pegel Uth

De eerste dreiging van Heerenveen kwam van Mark Uth wiens kopbal net naast ging. Uth was even later wel succesvol met een verwoestend schot dat achter de verbouwereerde doelman Piet Velthuizen in het dak van het doel verdween.

Nog voor het half uur verstreken was, bracht Davy Pröpper met een schuiver Vitesse verdiend op gelijke hoogte. Even later miste Kevin Leerdam eerst een uitgelezen kans om Vitesse op 2-1 te zetten (zijn schot ging net naast), om vervolgens na een voorzet van Wallace ook nog eens van dichtbij over te schieten.

Erg boeiend was de tweede helft niet. Na een uur waren er over en weer wat kansjes waarbij doelman Velthuizen Slagveer en Uth van scoren afhield en collega Nordfeldt een schot in de korte hoek van Wallace keerde.

De wedstrijd bloedde langzaam dood en dat was vooral het gevolg van de vele foutieve passes, zinloze lange ballen en wat opstootjes. Marten de Roon (Heerenveen) was in blessuretijd nog wel gevaarlijk met een vrije trap, die echter net naast zeilde.