NOS NieuwsAangepast

"Naheffing om overblijfouders"

De Belastingdienst legt basisscholen honderdduizenden euro's aan naheffingen op voor de vergoeding die zij betalen aan overblijfouders. Dat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek.

Volgens de Belastingdienst is de vergoeding die de scholen betalen te hoog om als vrijwilligersvergoeding te kunnen worden gezien. De Belastingdienst ziet de overblijfouders daarom als werknemers en vindt dat de scholen alsnog loonheffing moeten betalen.

Vier leraren

Vier katholieke basisscholen in Vleuten en De Meern hebben volgens RTL Nieuws een aanslag gekregen van in totaal 200.000 euro. De aanslag is betaald, met pijn in het hart, zegt voorzitter Jeroen Hoogerwerf. "Van dat bedrag kan ik vier leraren aanstellen".

Directeur Nelleke Deelen-Geuze vindt de manier waarop de Belastingdienst rekent flauw. Overblijfouders doen volgens haar meer dan een uurtje op het schoolplein rondlopen. "Je praat ook over cursussen, vraagt mensen op andere momenten naar school te komen", zegt ze tegen RTL Nieuws. "Je wilt een brede inzet, een vrijwilligersinzet."

De aanslag voor zes scholen van de Vereniging Vechtstreek en Venen is na protest verlaagd naar 140.000 euro. Maar het schoolbestuur legt zich daar nog niet bij neer en stapt naar de rechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl