Koeman tweede, eerste verlies Villa

Ronald Koeman is met Southampton opgeklommen naar een voorlopige tweede plaats in de Premier League. De ploeg van de Nederlandse trainer won op bezoek bij Swansea City met 1-0.

De Keniaan Victor Wanyama bezorgde Southampton in de tachtigste minuut op aangeven van Graziano Pellè de overwinning. Bij Swansea moest Wilfried Bony voor rust al van het veld met twee gele kaarten.

Eerste nederlaag Villa

Aston Villa leed zijn eerste competitienederlaag dit seizoen. Arsenal won op Villa Park met 3-0. Halverwege de eerste helft werd het duel in vier minuten beslist.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar toen Mesut Özil in de 32ste minuut voor de 1-0 zorgde, was Villa de draad even helemaal kwijt. Via Danny Welbeck en Aly Cissokho (eigen doelpunt) was het snel 3-0.

Bij winst was Villa, dat Ron Vlaar nog steeds mist vanwege een kuitblessure, in ieder geval voor een dag koploper geweest. Chelsea speelt zondag, maar leidt met twaalf punten. Southampton en Villa volgen met tien punten.

Fer pakt met QPR punt tegen Pieters

Leroy Fer en Erik Pieters speelden tegen elkaar gelijk. Het thuisspelende Queens Park Rangers van Fer pakte in de slotfase een punt tegen Pieters' Stoke City: 2-2.

Bij Newcastle United kregen Tim Krul en Daryl Janmaat tegen Hull City twee goals te verwerken, maar Papiss Cissé boog die achterstand toch nog om in 2-2. Bij Burnley-Sunderland werd niet gescoord.