NOS WielrennenAangepast

Van Avermaet wint weer in België

Greg van Avermaet heeft de vierde editie van de Classic Van Petegem op zijn naam geschreven. De Belg van BMC troefde in de 196 km lange koers tussen Brakel en Haacht zijn medevluchters af in de sprint.

Van Avermaet maakte deel uit van een tien man sterke kopgroep, die na 25 kilometer ontstaan was en waar ook Albert Timmer deel van uit maakte. De tien reden de hele dag vijf minuten vooruit op het peloton, maar op 40 kilometer van de streep was de marge tot twee minuten geslonken.

Een groep met Ramon Sinkeldam, Tom-Jelte Slagter en de Belg Björn Leukemans gingen in de finale in de tegenaanval en met nog drie kilometer tot de finish sloten zij aan bij de kopgroep, die inmiddels iets was uitgedund.

De nieuwe koplopers konden zich niet echt mengen in de strijd om de dagzege, want die was voor Van Avermaet. Ook de nummers twee en drie, Tosh van der Sande en Michel Golas, behoorden bij de groep vroege vluchters.

De inmiddels 44-jarige Peter van Petegem, bijgenaamd de Zwarte van Brakel, won onder meer twee keer de Ronde van Vlaanderen en een keer Parijs-Roubaix. Eind 2007 zei hij de wielersport vaarwel.

Afscheid Thor Hushovd

Thor Hushovd reed de laatste wedstrijd van zijn loopbaan. De 36-jarige Noor had eigenlijk bij de WK op de weg afscheid willen nemen, maar na een val in de Tour du Poitou Charentes kon hij zich daar niet goed op voorbereiden.

Huhsovd werd in 2010 wereldkampioen op de weg en won onder meer ook twaalf etappes in de Tour en drie in de Vuelta.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl