NOS NieuwsAangepast

Doden door noodweer Filipijnen

In de Filipijnen zijn zeker vijf mensen omgekomen door een tropische storm die een groot deel van de hoofdstad Manilla onder water heeft gezet.

Zeker 200.000 mensen moesten worden geëvacueerd door de storm, die de naam Fung-Wong heeft gekregen. In totaal zijn meer dan 700.000 mensen getroffen door het noodweer.

Ongelukken

Ook provincies ten noorden van de hoofdstad zijn getroffen door harde wind en zware regenval. Daken zijn van huizen geblazen, bomen zijn omver gewaaid en snelwegen staan onder water. In sommige gebieden is de elektriciteit afgesloten om ongelukken te voorkomen.

De tropische storm is nu boven het topje van het noordelijke eiland Luzon en gaat richting Taiwan. Daar zal hij naar verwachting maandag aankomen.

Overstromingen

Op Luzon zijn enkele overheidsgebouwen weer open. Scholen zijn voor de tweede dag op rij dicht, terwijl een grootschalige dweiloperatie gaande is.

Fung-Wong is de tweede tropische storm die de Filipijnen treft binnen twee weken. In juli raasde orkaan Rammasun over het land, die tientallen levens eiste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl