NOS VoetbalAangepast

Vermeer: zaak dat we winnen

De eerste klassieker van dit seizoen zal een speciale worden voor Feyenoorder Kenneth Vermeer. De doelman kwam onlangs over van Ajax en staat zondag om 14.30 uur al vroeg in het seizoen tegenover zijn voormalige werkgever.

Vermeer is de afgelopen weken goed opgevangen in Rotterdam-Zuid en heeft naar eigen zeggen niet te veel last gehad van zijn toch wel opmerkelijke overgang.

"Ik heb normaal kunnen trainen, weinig kwetsende woorden naar mij toe gekregen, alleen vanuit Amsterdam dan, maar voor de rest heb ik vrij rustig mijn ding kunnen doen."

De verwensingen uit Amsterdam waren soms niet van de lucht maar Vermeer blijft daar laconiek onder. "Als je naar social media kijkt en naar mijn Facebook-pagina dan weet je wel genoeg. Maar daar sta ik boven, daar reageer ik niet op. Voor de rest is het vooruitkijken."

Bijzonder duel voor Vermeer

Vermeer doorliep zijn jeugdopleiding bij de Amsterdammers, stond jaren onder de lat bij het eerste elftal en zal nu voor het eerst tegenover Ajax staan. Een bijzonder duel maar voor de keeper geen belemmering.

"Ik heb veertien jaar bij Ajax gespeeld, dus het zal wel een speciale wedstrijd voor mij zijn. Maar buiten dat, je bent een sportman, ik speel nu voor Feyenoord en voor mij is het nu zaak dat wij aankomende zondag gaan winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl