Willem II wint derby tegen NAC

Willem II heeft een late zege op NAC Breda geboekt. De Tilburgers wonnen voor eigen publiek met 2-1, dankzij een treffer in blessuretijd van Robert Braber.

De spanning was in de nerveuze opening aan beide ploegen af te lezen. Willem II bouwde voorzichtig op, terwijl NAC probeerde counterend met snelle loopacties gevaarlijk te worden.

De thuisploeg won veruit de meeste duels en had met het verzorgde positiespel na 13 minuten succes. Jorden Peters zette Ben Sahar met een slim passje binnendoor vrij voor de keeper. De Israëliër, die vanuit buitenspelpositie was vertrokken maar niet werd afgevlagd, liet Jelle ten Rouwelaar kansloos. De doelman hield zijn ploeg daarna in de wedstrijd met knappe reddingen op een kopbal van Braber en een gevaarlijk schot van Dries Wuytens.

Strijd

NAC leverde daarna de strijd die bij een derby past en kwam meer in de wedstrijd. Toch liet de eerste kans van de Bredanaars een halfuur op zich wachten. Adnane Tighadouini verschalkte Kostas Lamprou met een geplaatst schot, maar die kreeg assistentie van de paal. Vlak voor rust was het wel raak. Uros Matic speelde zich goed vrij en schoot nog beter in. Kostas was kansloos op de schuiver van zo'n 25 meter in de hoek.

Na rust was het NAC dat aanvankelijk de overhand had, zonder dat dat tot kansen leidde. Willem II kwam er ook niet meer door, al werd het uit dode spelmomenten wel een paar keer dreigend. De beste poging was nog van Jerson Cabral. Hij gleed handig tussen twee man door en kreeg in de zestien een beuk van Rémy Amieux. Arbiter Richard Liesveld zag er geen aanleiding in de bal op de stip te leggen.

De thuisploeg bleef erin geloven en greep op karakter alsnog de volle buit. Braber stormde in de extra tijd naar voren, werd prima bediend en bedacht zich geen moment: 2-1.