NOS SportAangepast

Luiten koploper af in Wales

Golfer Joost Luiten heeft halverwege het Wales Open de leiding niet meer in handen. De Zuid-Hollander was goed voor drie birdies en een bogey in zijn tweede ronde. Met 134 slagen (-8) heeft Luiten een slag achterstand op koploper Shane Lowry uit Ierland, die rondging in 65.

Derksen en Huizing halen ook de cut

Robert-Jan Derksen begon de dag op +2. De Blaricummer kende een topdag in Newport en verruilde na een ronde met vier birdies, een eagle en maar een bogey de achterhoede voor de vijftiende plaats (139).

Daan Huizing leek in zijn 24ste toernooi van het seizoen voor de twaalfde keer de cut te gaan missen. De jeugdige Soester bleef echter binnenboord dankzij vier late birdies en staat gedeeld 55ste met 142 slagen.

Slechte generale Gallacher

Vier Europeanen proberen op Celtic Manor hun vorm aan te scherpen voor volgende week als in het Schotse Gleneagles de Verenigde Staten de opponent zijn in de Ryder Cup. Stephen Gallacher heeft nog wel enig werk te verzetten. De Schot miste op maar liefst zes slagen royaal de cut. De Engelsman Lee Westwood speelt vooralsnog een onopvallend toernooi en is 55ste. De Deen Thomas Björn en de Welshman Jamie Donaldson zijn wel in goede doen en staan halverwege op de respectievelijk tiende (-5) en 22ste (-2) plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl