NOS SportAangepast

Goffin verrast Tsonga in Metz

David Goffin heeft in de kwartfinales van het ATP-toernooi in Metz voor een verrassing gezorgd. De als achtste geplaatste Belg won met 1-6, 7-6 (5), 7-5 van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, die in het Open de Moselle als eerste was geplaatst.

Tsonga, de nummer 11 van de wereld, schreef het toernooi in 2011 en 2012 op zijn naam en was vorig jaar verliezend finalist tegen zijn landgenoot Gilles Simon. Tegen Goffin, de mondiale nummer 45, maakte hij zijn status als favoriet echter alleen in de eerste set waar.

De statistieken van de eerste set vermeldden vijf aces voor Tsonga, die bovendien uiterst effectief omsprong met zijn kansen op de service van Goffin: de Fransman benutte beide breakpoints die hij kreeg.

Nadat de tweede set zonder breaks was verlopen, viel de beslissing in de elfde game van de derde set. Tsonga overleefde twee breakpoints, maar capituleerde op het derde. Vervolgens verzilverde Goffin op zijn eigen service zijn tweede matchpoint.

De Duitser Jan-Lennard Struff is de volgende opponent van Goffin, die in augustus in het Oostenrijkse Kitzbühel zijn enige ATP-titel veroverde. Struff (ATP-61) leidde tegen Philipp Kohlschreiber met 5-0, toen zijn landgenoot geblesseerd opgaf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl