NOS VoetbalAangepast

KNVB: Hiddink verdient nuance

De KNVB spreekt binnenkort met Guus Hiddink over zijn start als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat vertelde Bert van Oostveen vrijdag in Genève, waar de directeur betaald voetbal te horen kreeg dat Amsterdam is aangewezen als speelstad voor Euro 2020.

De evaluatie met Hiddink volgt op de nederlagen die Oranje leed in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië (2-0) en in het EK-kwalificatieduel tegen Tsjechië (2-1). Toch wordt het volgens Van Oostveen geen streng gesprek. "Waarom zou dat?"

Van Oostveen: "Natuurlijk hadden we liever drie punten gehad, maar wij kijken naar het hele proces. Het gaat erom dat we ons uiteindelijk kwalificeren. We kijken dus vooruit naar de volgende duels. Of die met Hiddink zijn? Uiteraard zijn die met Guus."

De directeur stoorde zich dan ook aan de kritiek die de bondscoach te verwerken kreeg. "Ik vond dat wel heel erg ongenuanceerd. Het was niet goed, maar dit elftal en de bondscoach verdienen wel enige nuance. Het was niet zo slecht als sommige media deden voorkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl