NOS NieuwsAangepast

Nog geen besluit over inzet F-16's

Het kabinet neemt geen besluit om F-16's te leveren aan de strijd tegen IS, zolang niet duidelijk is of de brede internationale coalitie ook na die strijd nog iets wil doen voor de landen waar de terreurorganisatie actief is.

"Het plaatje moet volledig zijn, we gaan geen halve beslissingen nemen", zei minister Hennis van Defensie vanmorgen voor aanvang van de ministerraad. Zij wil onder meer weten of de internationale missie doorgaat als IS is verslagen.

"Ook de lange termijn doet ertoe, dat wil zeggen dat er aan een vergaande stabilisatie van de regio wordt gedacht. Niet alles hoeft tot drie cijfers achter de komma te zijn uitgewerkt, maar je moet wel weten waar je aan begint en ook waar het eindigt." Hennis liet eerder weten dat ze de inzet van F-16's overweegt.

VN-bijeenkomst

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken is vandaag niet bij de ministerraad. Hij zal bij de Verenigde Naties twee bijeenkomsten bijwonen. De ene gaat over de brede coalitie tegen IS. Nederland wil daar graag aan meedoen.

Er is ook een bijeenkomst over het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid over rampvlucht MH17. Rusland heeft kritiek op dat rapport.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl