NOS WielrennenAangepast

Pozzato in vorm, toch geen WK

Filippo Pozzato is buiten de Italiaanse selectie gevallen voor het WK wielrennen volgende week in het Spaanse Ponferrada. Bondscoach Davide Cassani heeft de renner van Lampre gepasseerd. De plek van Pozzato wordt ingenomen door Edoardo Zardini, vorige week nog ritwinnaar in de Ronde van Groot-Brittannië.

De 33-jarige Pozzato, die bij het WK van 2010 net naast het podium belandde en vorig jaar in Florence als zeventiende finishte, reed tot vorige week een zeer teleurstellend seizoen. Maar de afgelopen dagen toonde de winnaar van Milan-Sanremo van 2006 ineens zijn goede benen; hij eindigde als tweede in de Coppa Bernocchi en werd derde in de Ronde van de Drie Valleien.

"Het was een lastige keuze; Pozzato is snel, maar bergop is hij niet op zijn sterkst. Gezien het parcours van het WK moeten we agressief koersen en kies ik voor andere renners", aldus Cassani, die elf renners heeft geselecteerd voor Ponferrada. Vlak voor de wegrace streept hij nog twee namen weg.

Nibali kopman?

Vincenzo Nibali is in principe de kopman van de Italiaanse ploeg. De winnaar van de Tour de France testte zijn vorm deze week ook in de Italiaanse wedstrijden. De renner van Astana stapte donderdag af in de Drie Valleien.

"Er zijn van die dagen dat je niet het juiste gevoel hebt. We bespreken de rol van Nibali nog, afhankelijk van zijn conditie. Nibali is een echte winnaar en zal er zeker willen staan'', aldus Cassani.

De complete voorselectie van Italië: Fabio Aru, Daniele Bennati, Damiano Caruso, Giampaolo Caruso, Sonny Colbrelli, Alessandro De Marchi, Vincenzo Nibali, Davide Formolo, Manuel Quinziato, Edoardo Zardini en Giovanni Visconti. Komende week vallen er dus nog twee renners af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl