NOS VoetbalAangepast

"Vorig jaar gaven we het nog weg"

PSV-spits Luuk de Jong hoefde na de nipte 1-0 zege op Estoril niet lang na te denken: het resultaat is heilig in Europees verband. "We kunnen tevreden zijn met de drie punten", zei de matchwinner.

De Jong scoorde voor rust vanaf de strafschopstip en wist waarom PSV het karwei niet direct afmaakte. "We speelden een redelijke eerste helft. Na een uur gaan we slordiger spelen en worden de ruimtes te groot. We verloren de bal te makkelijk, dat gebeurde voor rust niet. Toen kregen zij ook weer hoop."

Onderuit gevoetbald

Invaller Marcel Ritzmaier, die Adam Maher in de slotfase verving, vond dat PSV goed omging met de mindere fase in de wedstrijd. "Estoril komt heel anders uit de kleedkamer. Ze gingen met iets met 'pressing' spelen, maar we hebben ons er goed onderuit kunnen voetballen."

"Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen", vond de middenvelder uit Oostenrijk. "We moeten het onszelf aanrekenen dat we het niet eerder hebben afgemaakt, maar 1-0 is een mooi resultaat."

"Vorig jaar gaven we het weg"

Georginio Wijnaldum was tevreden dat PSV de voorsprong niet uit handen gaf. Vorig seizoen was dat wel het geval. "Toen gaven we een wedstrijd nog weleens in de slotfase weg, zoals ook in de laatste groepswedstrijd van de Europa League. Daardoor werden we uitgeschakeld. Dat proberen we nu te voorkomen", zei de aanvoerder, die wel toegaf dat PSV het zichzelf onnodig lastig had gemaakt.

"In de eerste helft creëerden we best veel, maar na rust was het heel slordig. Daardoor maakten we het onszelf onnodig moeilijk", vond Wijnaldum. "Iedereen was geconcentreerd, maar om de een of andere reden konden we de bal niet in de ploeg houden."

"We wisten wel dat we die 1-0 niet mochten weggeven. Gelukkig hebben we dat ook niet gedaan. Het is namelijk altijd belangrijk om zo'n eerste groepswedstrijd te winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl