Sevilla snel klaar met Feyenoord

Feyenoord heeft in zijn eerste groepswedsrijd in de Europa League niet voor een stunt kunnen zorgen. Titelhouder Sevilla was in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuan oppermachtig: 2-0.

De Rotterdammers waren vast van plan zich niet te laten ringeloren en openden energiek en strijdlustig. Desondanks keek de ploeg van Fred Rutten al na acht minuten tegen een achterstand aan. Bij een vrije trap van Gerard Deulofeu verloor de Feyenoord-defensie Grzegorz Krychowiak uit het oog. De Pool tikte van dichtbij binnen.

Beide palen

De 2-0, na een halfuur, was een kopie. Nu was het de lange Kameroener Stéphane M'Bia die uit een indraaiende vrij trap ongestoord kon inknikken. Voor Feyenoord stichtte Elvis Manu in de eerste helft als enige gevaar met twee rushes. Bij de eerste was zijn voorzet op Jens Toornstra onzuiver, bij de tweede werd hij gevloerd. Toornstra verraste uit de toegekende vrije trap doelman Sergio Rico, maar via beide palen ketste de bal uit de doelmond.

Kenneth Vermeer keerde vlak na de rust een inzet van dichtbij van Calos Bacca. De doelman had even later geluk. Hij onderschepte een voorzet, maar legde de bal onbedoeld panklaar voor de inkomende José Antonio Reyes. Die ramde de bal hoog over.

Van korte duur

Sevilla draaide het gas terug, maar kwam ook op de spaarbrander geen moment in de problemen. Bij Feyenoord was het balbezit steeds van korte duur en aanvallend presteerden de bezoekers na rust bitter weinig. Ook Bilal Basacikoglu, die de onzichtbare Ruben Schaken verving, kon daar geen verandering in brengen. Spits Mitchell te Vrede en Jean-Paul Boëtius mochten nog even opdraven. Aan het spelbeeld veranderde het niets meer.

Alleen Vermeer wist zich nogmaals te onderscheiden. Met knappe reflexen hield hij Deluofeu en Ever Banega in de slotfase nog van een derde doelpunt af.