NOS SportAangepast

Winst voor volleybalsters Oranje

De Nederlandse volleybalsters hebben donderdagavond de Gelderland Cup veroverd, de prijs voor het oefentweeluik tegen Turkije ter voorbereiding op het WK in Italië.

Oranje versloeg de opponent, aanzienlijk hoger genoteerd op de wereldranglijst, opnieuw. Ditmaal werd het 3-2 in de nieuwe Topsporthal Achterhoek, na een achterstand van 1-2 in sets: 22-25, 25-22, 18-25, 25-23 en 15-11.

Andere speelsters

Bondscoach Gido Vermeulen wilde andere speelsters aan het werk zien dan woensdag (3-1). Alleen passer-loper Anne Buijs en libero Myrthe Schoot mochten blijven staan. Ze hadden gezelschap van Quinta Steenbergen, Lonneke Slöetjes, Manon Flier, Carlijn Jans en spelverdeelster Laura Dijkema.

Het begin was nog niet overtuigend, het herstel in de tweede set wel. In de derde set kwam de jeugdige Celeste Plak binnen de lijnen voor Buijs. De 18-jarige 'powerhitter' kon de Nederlandse ploeg echter niet bij de hand nemen. Ook andere wissels - Judith Pietersen voor Flier en Femke Stoltenborg voor Dijkema - hadden niet het gewenste effect. De veerkracht van Oranje en de brede selectie waren, zoals vaker de voorbije maanden, toch doorslaggevend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl