Slordig PSV wint wel van Estoril

PSV heeft zijn eerste groepswedstrijd in de Europa League gewonnen. Estoril, de nummer twaalf van Portugal, werd in Eindhoven met 1-0 verslagen.

PSV zette de Portugese formatie direct onder druk. De goed spelende Jetro Willems slalomde in de eerste minuut al door de Portugese defensie en schonk Luuk de Jong een beste kans. De spits schoot echter tegen keeper Pawel Kieszek (ex-Roda JC) aan.

Willems verzond niet veel later een strakke en vooral precieze pass waarmee hij Adam Maher vrij voor de doelman zette, maar Maher was onzorgvuldig en schoot over. Ook de andere back, Joshua Brenet, kon zich aanvallend uitleven. Na een sterke solo ging zijn schot net voorlangs.

De Jong koel vanaf de stip

De Eindhovenaren bleven kansen creëren en kwamen halverwege de eerste helft op 1-0. Maher werd gevloerd of gleed uit. Hoe dan ook, de Schotse scheidsrechter Bobby Madden legde de bal op de stip en De Jong verzilverde de strafschop.

Georginio Wijnaldum leek zijn ploeg tegen de rust op 2-0 te zetten, maar zijn treffer werd onterecht vanwege buitenspel afgekeurd.

Secuur afronden probleem

Het spelbeeld veranderde in het eerste kwartier na rust nauwelijks; PSV viel aan, maar secuur afronden bleef een probleem voor de formatie van coach Phillip Cocu.

Na een uur nam de thuisploeg gas terug en werd Estoril enkele keren gevaarlijk. PSV wankelde echter niet, maar omdat het slechts 1-0 stond, bleef het tot het eindsignaal (onnodig) spannend.