Pechtold dubbel in de prijzen

Hij steunt de regering en hij voert oppositie. Dan zou je verwachten dat niemand je meer begrijpt. Bij Alexander Pechtold ligt dat anders, hij krijgt twee onderscheidingen vanwege zijn scherpte en duidelijkheid.

Voor de tweede keer in zijn carrière kreeg de D66-leider de Debatprijs Algemene Politieke Beschouwingen. Volgens de jury is Pechtold scherp in zijn formuleringen en snel en effectief in zijn reacties.

"Met zichtbaar plezier legt hij het ene moment het kabinet het vuur aan de schenen als oppositiepartij, om een paar minuten later met evenveel vuur de oppositie aan te vallen als medeondertekenaar van de begroting", zo staat in het juryrapport te lezen.

Klare Taalprijs

Jongeren van de Nationale Jeugdraad waren twee dagen in de Kamer aanwezig en begrepen Pechtold het best. Hij spreekt in begrijpelijk Nederlands en heeft gevoel voor humor, vinden de jongeren.

Het is al de vierde keer dat de D66-leider deze prijs voor helder Nederlands krijgt. Pechtold is blij met de onderscheiding: "Het is eervol als jongeren vinden dat je duidelijke taal spreekt. Ik zie het ook als mijn plicht om politiek voor iedereen begrijpelijk te maken. Deze prijs is een mooie stimulans."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl