Plunderingen na orkaan in Mexico

In de Mexicaanse stad Los Cabos, die twee dagen geleden werd geteisterd door de orkaan Odile, zijn inwoners en toeristen aan het plunderen geslagen.

Grote supermarkten en winkels worden letterlijk leeggehaald. De Mexicaanse regering heeft militairen en extra politie naar de stad gestuurd om een einde te maken aan de plunderingen.

De badplaats Los Cabos is het zwaarst getroffen door Odile, die in het zuiden van de staat Baja California huishield. Er is nog altijd geen elektriciteit en er is een groot tekort aan water en levensmiddelen. Met de door het Mexicaanse leger georganiseerde luchtbrug om de toeristen te evacueren wil het nog niet vlotten.

Rampgebied

Tot dusver zijn slechts 5000 toeristen afgevoerd. Zeker 20.000 anderen, voornamelijk Amerikanen, wachten in penibele omstandigheden op vertrek. De meesten hebben geen hotelkamer meer en geen geld omdat de automaten niet werken.

Grote delen van het zuiden van Baja California zien er uit als na een bombardement. Arme woonwijken zijn zo goed als met de grond gelijk gemaakt en de dure resorts hebben zoveel schade dat ze voorlopig onbruikbaar zijn. Odile is inmiddels afgezwakt tot een tropische storm en is onderweg naar de Amerikaanse staat Arizona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl