NOS VoetbalAangepast

'Positiviteit meenemen naar zondag'

Ajax gaat zondag op bezoek bij Feyenoord voor de eerste klassieker van dit seizoen. De kraker tussen de twee grootmachten komt in een week waarin beide ploegen Europees actief zijn. Ajax in de Champions League tegen Paris Saint-Germain en Feyenoord tegen Sevilla in de Europa League.

De landskampioen sleepte woensdag een punt uit het vuur tegen de Fransen in een wedstrijd waar trainer Frank de Boer kritisch op terugkijkt. "Het geeft zeker heel veel positieve punten. Alleen ik vind wel dat je altijd kritisch moet kijken. Je hebt een bepaald beeld van hoe je wil spelen, en dat wil je niet alleen maar 45 minuten zien maar 90 minuten lang", doelend op de matige eerste helft en de sterke tweede helft tegen de Franse kampioen.

Toch neemt De Boer de pluspunten mee naar de klassieker. "Dit geeft veel positiviteit voor de aankomende wedstrijd tegen Feyenoord."

Feyenoord lastig voor iedere ploeg

De Rotterdammers verkeren in een moeilijke periode en het loopt nog niet echt bij de ploeg van trainer Fred Rutten. De Boer wil zich echter nog niet rijk rekenen.

"Het is misschien iets stabieler bij ons, maar ik denk dat Feyenoord-thuis normaal gesproken voor elke tegenstander een vrij lastige wedstrijd is. Dat zal het ook voor ons zijn, hoewel we er de laatste twintig jaar een keer hebben verloren volgens mij."

Vermeer gesloten boek

Kenneth Vermeer staat sinds kort onder de lat bij de Rotterdammers en zal zondag tegen zijn oude club spelen. De doelman verhuisde vlak voor de laatste transferdag van Ajax naar Feyenoord. "Een gesloten boek", volgens De Boer. "Ik gun hem het allerbeste, behalve komende zondag."

Hoewel De Boer er niet blij mee is dat de concurrentie versterkt is, vond hij het niet zo gek dat Vermeer de overstap maakte. "Misschien heeft hij het gevoel dat hij nu in een positie is waar hij het niet voor het kiezen heeft. Als dan voor je toekomst dit het beste is, dan moet je dat respecteren. Maar hij is niet de eerste en zal niet de laatste zijn."

Van Basten altijd welkom

Naast vooruitkijken naar het weekend nam De Boer ook even de tijd om over de positie van Marco van Basten te praten. De oud-Ajacied stapte onlangs op als hoofdtrainer bij AZ om als assistent verder te gaan onder Alex Pastoor. Het bleek het begin van een heuse soap rondom de Alkmaarse club. Verslaggever Ragnar Niemeijer vroeg of het niet tijd is dat Ajax Van Basten binnenhaalt.

"Die discussie is nu niet gaande, maar we weten allemaal dat we gecharmeerd zijn van Marco, en dat hij Ajacied is. Als die tijd er een keer komt en er is een mogelijkheid voor hem, dan denk ik wel dat Ajax daar serieus over zal nadenken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl