NOS SportAangepast

EK tussenstation tafeltennissters

De Nederlandse tafeltennissters gebruiken het EK voor teams om de ploeg op volle sterkte te krijgen voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.

Li Jie (30) en Britt Eerland (20) krijgen de kans zich te ontwikkelen als kopvrouw in het team dat verder bestaat uit Rianne van Duin, Yana Timina en Li Jiao. De ervaren Li Jiao (41) zal maximaal twee wedstrijden spelen op het EK-toernooi in Lissabon. Ze is daarnaast voor het eerst op een toernooi actief als bondscoach van het mannenteam.

"Meestal gaan we op een EK voor een medaille, maar nu is dat niet het voornaamste doel", zei bondscoach Jelena Timina donderdag op sportcentrum Papendal. "We moeten alleen zorgen dat we bij de veertien beste landen blijven."

Groepsfase

Nederland eindigde vorig jaar onderin die hoogste groep, maar werd de vier keer daarvoor Europees kampioen. In de groepsfase speelt de ploeg deze keer tegen Rusland, Hongarije en Luxemburg.

De Nederlandse vrouwen misten op het afgelopen WK nog nipt de halve finale, maar zijn nu tevreden met een plaats in de kwartfinale. Volgens coach Timina is het team met haar zus Yana en de jonge Van Duin ook qua leeftijd in evenwicht. "Li Jie is nu op haar top, want die ligt in het tafeltennis tegen de dertig. Eerland heeft zich de laatste jaren goed ontwikkeld en kan nu ook groeien in een leidende rol."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl