NOS NieuwsAangepast

Brand: Madame Tussauds ontruimd

Het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Amsterdam is ontruimd. In het pand naast het museum is brand uitgebroken op de derde etage. Vanwege de rookontwikkeling zijn de bezoekers van het museum uit voorzorg geëvacueerd. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Volgens een medewerker van het museum zijn de wassen beelden niet in gevaar geweest. De beelden bleven in het pand. "Het is niet zo dat ze smelten door de brand bij de buren".

De brandweer heeft het museum inmiddels vrijgegeven en het personeel is het pand weer binnengegaan en probeert de geur van de brand te verdrijven. Madame Tussauds verwacht vanmiddag weer open te gaan.

Tramverkeer

De brandweer sprak van een grote brand met veel rookontwikkeling. In verband met de brand is het tramverkeer op het Rokin en het Damrak stilgelegd.

Ook een pand met winkels en kantoren aan de andere kant van het brandende huis is ontruimd. De brandweer is bezig met nacontrole. Er wordt bekeken of er schadelijke stoffen zitten in de rook die bij de omringende panden is binnengedrongen.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. In het huis waar de brand uitbrak was niemand aanwezig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl