NOS NieuwsAangepast

Rutte: beeld ouderen onvolledig

Premier Rutte vindt het beeld dat sommigen oproepen van de koopkracht van ouderen onvolledig. Onder meer SP, CDA, PVV en 50Plus vinden dat ouderen veel te hard worden aangepakt.

Rutte erkende in de Tweede Kamer dat veel ouderen last hebben van de veranderingen in de zorg en van het niet indexeren van de pensioenen door de pensioenfondsen. Maar hij benadrukte dat in de maatregelen van het kabinet ook bij de ouderen de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

Armoede

Volgens hem zijn ouderen er de afgelopen twintig jaar veel meer in koopkracht op vooruit gaan dan mensen onder de 65 en is er ook minder armoede onder ouderen.

Over de pensioenen zei Rutte dat "gewoon doorindexeren" grote risico's oplevert voor de toekomst van het pensioenstelsel. Het indexeren van de pensioenen betekent dat de pensioenen omhoog gaan met het stijgen van de prijzen,

Hij voegde eraan toe dat het kabinet fondsen de mogelijkheid geeft om risico's over een langere periode te spreiden. "Dat betekent dat in slechte tijden de koopkracht van ouderen wordt beschermd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl