NOS VoetbalAangepast

Rutten: we moeten volwassen zijn

Tot deze week was Feyenoord-trainer Fred Rutten nog nooit in het stadion van Sevilla geweest. Het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán ligt midden in een woonwijk. "Ik houd hier wel van", zegt hij genietend. Na zes jaar afwezigheid is Feyenoord terug in Europa.

In de eerste groepswedstrijd in de Europa League speelt de ploeg van Fred Rutten tegen titelverdediger Sevilla. "Ik verwacht dat ze ons in het begin proberen te overrulen", vertelt de 51-jarige coach. "We moeten heel volwassen zijn. Na die beginfase krijgen we ruimte om te voetballen."

Favoriet

Sevilla won vorig jaar in de finale van Benfica na penalty's. In 2006 en 2007 wist de Spaanse ploeg het op-één-na-belangrijkste Europese clubtoernooi ook al te winnen. "Vergeleken met ons team zijn zij favoriet. Maar we zijn zeker niet kansloos", zegt Rutten.

Dat favoriet zijn niet altijd betekent dat je dan ook wint, bewees Feyenoord zelf in de verloren competitiewedstrijd tegen Willem II (1-2). "In voetbal is alles mogelijk", vertelt Rutten. "Verwachtingen komen niet altijd uit, maar ik wil niet verliezen."

Nuances

De trainer is niet van plan zijn hele tactiek te veranderen tegen de huidige nummer drie van Spanje. "Er zullen wel wat nuances worden aangebracht", licht hij toe. "Maar geen totale verandering, anders is het geraamte van het team ineens weg. Dan worden de spelers onzeker en dat wil ik niet. Ik houd vast aan een aantal vastigheden."

Vertrouwen

Lex Immers zal in ieder geval niet aan de aftrap verschijnen. De middenvelder is met een hamstringblessure achtergebleven in Nederland. Ook Colin-Kazim Richards is er niet bij. De Turkse aanvaller zit de laatste wedstrijd van zijn Europese schorsing uit.

Rutten heeft vertrouwen in zijn team. "Feyenoord is een geweldige club en ik hoop dat we het legioen kunnen geven wat ze graag willen hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl