NOS SportAangepast

Moyá stopt als Davis Cup-captain

Carlos Moyá stopt als captain van het Spaanse Davis Cup-team. Dat zegt hij in de Spaanse krant El Pais. "Mijn hoofd zegt nee", aldus Moyá.

Afgelopen weekend degradeerde Spanje onder leiding van de voormalig nummer één van de wereld voor het eerst in negentien jaar uit de wereldgroep van het landentoernooi.

De Spanjaarden verloren het promotie-/degradatieduel met 3-1 van Brazilië. Daardoor komt Spanje volgend jaar (net als Nederland) uit in de Europees-Afrikaanse zone.

Slechtste resultaat in jaren

Moyá werd vorig jaar de opvolger van Alex Corretja, maar onder zijn leiding verloren de Spanjaarden eerst van Duitsland en afgelopen weekend dus van Brazilië. Dat is het slechtste resultaat voor Spanje in jaren.

Moyá: "Ik wil niet verder meer. Door de blessure van Rafael Nadal en het niet beschikbaar zijn van alle andere topspelers, om wat voor reden dan ook, moesten we het doen met de nummer drie en negen van ons land. Daarrdoor was het lastig om een team samen te stellen. Ik begrijp als oud-speler dat ze niet beschikbaar zijn. Maar als coach is het lastig om er structuur in te brengen."

Thuisfront

Maar ook de druk die het op zijn thuisfront legt voert Moyá als reden aan om er mee te stoppen. "Ik ben een familieman. Ik heb drie kleine kinderen. Het reizen valt me zwaar. Ik weet niet wat de Spaanse tennisbond wil, maar ik denk dat ik niet doorga", aldus de oud-prof.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl