NOS VoetbalAangepast

"Pastoor voelde geen vertrouwen"

AZ moet razendsnel een nieuwe hoofdtrainer aanstellen. Dat zegt NOS voetbalcommentator Arno Vermeulen na het vertrek van Alex Pastoor.

De assistent-trainer zou doorschuiven nu Marco van Basten een stap terug heeft gedaan, maar vandaag werd bekend dat de partijen het niet eens zijn geworden over Pastoors aanstelling.

"AZ zit in de penarie en er moet nu snel gehandeld worden", aldus Vermeulen. Hij noemt Bert van Marwijk en John van den Brom als mogelijke kandidaten. Ook bestaat de kans dat Dennis Haar, nu assistent-trainer, de honneurs voorlopig waarneemt.

Gebrek aan vertrouwen

Volgens AZ is Pastoor niet akkoord gegaan met een sterk verbeterde aanbieding. Hem werd een contract voor negen maanden aangeboden, terwijl hij nu nog een contract heeft voor twee jaar als assistent-trainer. Pastoor wil niet het risico lopen dat hij na negen maanden alweer de laan wordt uitgestuurd.

Volgens Vermeulen ziet Pastoor de aanbieding van AZ als een gebrek aan vertrouwen. Ook is nooit duidelijk geworden wat Pastoor ervan vond dat hij moest gaan werken met een icoon als Marco van Basten in zijn schaduw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl