NOS NieuwsAangepast

Terreurverdachten Huizen blijven vrij

Twee mannen uit Huizen die verdacht worden van het voorbereiden van terroristische activiteiten, blijven op vrije voeten, maar onder strenge voorwaarden. Ze mogen Nederland niet uit en moeten zich regelmatig melden bij de reclassering. Ook mogen ze geen contact hebben met elkaar.

Twee stellen van begin 30 werden eind augustus opgepakt. Volgens het Openbaar Ministerie wilden zij op korte termijn met hun kinderen naar Syrië reizen om zich aan te sluiten bij de terreurgroep IS.

Een van de mannen, een 33-jarige inwoner van Huizen, werd op 11 september op last van de onderzoeksrechter vrijgelaten. De andere man (31) kwam op 5 september op vrije voeten, net als de echtgenotes van beide mannen.

Zelfmoordaanslag

Het OM eiste gisteren in hoger beroep dat de twee weer zouden worden opgepakt. De politie had in de woning van de 33-jarige onder meer omschrijvingen van explosieven, uitleg over het gebruik van wapens en een tekst over een zelfmoordaanslag gevonden.

De rechtbank besliste vandaag dat de mannen weer mogen worden opgepakt, maar het OM neemt genoegen met de nieuwe voorwaarden. Volgens het OM is de kans klein dat de mannen vluchten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl