NOS VoetbalAangepast

Pastoor per direct weg bij AZ

Alex Pastoor vertrekt bij AZ. De assistent-coach zou in Alkmaar doorschuiven naar de positie van hoofdtrainer, maar volgens AZ leverden de onderhandelingen "niet het gewenste resultaat op".

Nadat Marco van Basten eerder deze week een stap terug had gedaan, omdat het hoofdtrainer zijn hem te veel stress bezorgde, werd Pastoor aangewezen als zijn opvolger. Van Basten zou dan Pastoors assistent worden.

Contract voor negen maanden

"De afgelopen dagen zijn we meerdere keren in gesprek geweest met Alex", zegt Earnest Stewart, directeur voetbalzaken. "Wij hebben hem een passende, sterk verbeterde aanbieding gedaan. Daar kon hij zich echter niet in vinden."

Die aanbieding gold voor negen maanden, maar daar ging Pastoor niet mee akkoord. Zijn contract als assistent liep nog twee jaar door en hij wilde niet het risico lopen om in de zomer zonder werk te komen zitten. AZ kwam daarna niet meer met een tegenvoorstel.

"In het traject werd duidelijk dat Alex niet als assistent onder een andere, nieuwe hoofdcoach zou gaan fungeren", gaat Stewart verder. "Na het laatste gesprek was er de conclusie dat het beter was om uit elkaar te gaan."

Zoektocht AZ, Haar voor de camera's

De keuze van Pastoor om te vertrekken is opvallend, omdat hij deze week nog aangaf dat het hoofdtrainerschap bij AZ een droombaan zou zijn. AZ is direct op zoek gegaan naar een andere, nieuwe hoofdtrainer en hoopt deze spoedig te presenteren.

Normaal gesproken neemt de assistent in dit soort situaties de honneurs waar, maar in dit geval zou Van Basten dan weer eindverantwoordelijk zijn. "Rondom AZ-PEC Zwolle verschijnt Dennis Haar voor de camera's", aldus AZ.

Pastoor heeft in het begin van de middag laten weten dat het besluit 'eenzijdig door AZ is genomen' en hij jurdische stappen overweegt om het ontslag aan te vechten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl