NOS VoetbalAangepast

Legt Van der Wiel crisis PSG bloot?

"Ik denk dat we niet goed voorbereid waren op het spel van Ajax." Opvallende woorden van Gregory van der Wiel na het Champions Leagueduel van Paris Saint-Germain (1-1) in Amsterdam. Een sneer naar de technische staf?

Bert van Marwijk, die de wedstrijd analyseerde voor de NOS, denkt van wel. "Dat is kritiek aan de technische staf natuurlijk, want op zo'n hoog niveau bereid je je heel erg goed voor en analyseer je je tegenstander."

Weet Van Marwijk meer?

"Dit zegt wel iets", ging oud-bondscoach Van Marwijk verder. "Ik heb wel iets gehoord al, dat het daar allemaal niet zo lekker zit. Dat is ook wel gebleken bij hun competitiestart."

In de Franse competitie staat PSG na vijf speelronden teleurstellend vijfde. Er werd al drie keer gelijkgespeeld en dat gebeurde, net als gisteren, telkens in een uitwedstrijd. "Toen ze de 2-0 niet maakten en Ajax kwam in de wedstrijd, lieten zij het eigenlijk lopen", aldus Van Marwijk. "Dat zegt vaak wat over een team. En Van der Wiel bevestigt dat nu."

Of is er gewoon sprake van onderschatting? Van der Wiel sloot het niet uit. "Misschien. Ik vond niet dat we verdedigend goed stonden. Ajax kwam er te makkelijk door."

Wordt vervolgd

Ook de coach van de Fransen, Laurent Blanc, deed een opmerkelijke uitspraak na de wedstrijd. "Wedstrijden met deze intensiteit missen we." Dat suggereert dat zijn spelers zich moeilijker kunnen opladen voor de nationale competitie.

"Zelden zag ik mijn spelers zo moe aan het einde van een wedstrijd", zei Blanc ook nog. "Ajax was fysiek beter dan wij. We hadden weinig balbezit, terwijl dat ons handelsmerk is. We zijn nog niet in topvorm."

Werk aan de winkel dus in Parijs. Maar aan werklust ontbreekt het de spelers juist. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl