NOS VoetbalAangepast

Kranten roemen Ajax' enthousiasme

De ochtendkranten waren eensgezind in hun positieve beoordeling van Ajax. Niet eens zozeer het punt dat het Champions Leagueduel met Paris Saint-Germain (1-1) opleverde, maar vooral de manier waarop de Amsterdammers het gelijkspel behaalden, werd geroemd.

De ploeg van coach Frank de Boer ging uit van eigen kracht en deed dat vol overgave. Dat blijkt wel uit de koppen: "Enthousiasme Ajax beloond" (De Telegraaf), "Gretig Ajax sleept punt uit het vuur" (de Volkskrant), "Onverwachte meevaller Ajax" (AD Sportwereld) en "Bonuspunt veerkrachtig Ajax" (Trouw).

Eigen kracht

De Boer oogst lof voor de speelwijze. Hij hield vast aan het 4-3-3 systeem en durfde op de aanval te spelen. "Ajax voldoet tegen een laks PSG aan de strenge verlangens van De Boer. Geheel op eigen kracht kon, met een vrije trap van specialist Lasse Schöne, de beloning worden afgedwongen", schrijft Trouw.

"De Boer wil voor het oog van Europa de clubcultuur uitdragen. Dit gelijkspel houdt de droom op het bereiken van de knock-outfase levend", vindt De Telegraaf.

Op voorhand werd Ajax nog kansloos geacht. "Maar ook in de competitie van de scheve verhoudingen is niet elke wedstrijd op voorhand een abc'tje", stelt de Volkskrant. "Dat wisten ze bij Ajax al lang na eerdere thuiszeges op Manchester City en Barcelona."

Pluim voor Schöne, kritiek op Boilesen

De kranten geven Niki Zimling een pluim voor zijn goede invalbeurt, maar het meeste lof oogst Schöne, Ajax' doelpuntenmaker. "Oorspronkelijk aangetrokken als breedteversterking is hij uitgegroeid tot een van de bepalende spelers bij Ajax", stelt De Telegraaf.

Een andere Deen, Nicolai Boilesen, krijgt er flink van langs. Hij leidde met een fout de tegentreffer in. "Boilesen heeft geen goede antenne voor naderend onheil", vindt de Volkskrant.

En Trouw: "Dergelijke spelers, Ajax heeft er waarachtig meer van, staan al langer als talent te boek, maar dit soort missers versterken de twijfel of ze werkelijk een stap voorwaarts kunnen maken."

Het AD is ook kritisch, maar speelt het niet op de man: "Toch bekroop je, vooral in de eerste helft, het gevoel: dit is druistig eredivisievoetbal tegen Europese top."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl