Overname Talpa kan nog lang duren

Er zijn meerdere potentiële kopers voor het mediabedrijf Talpa. Het bedrijf van John de Mol heeft de aandacht van een aantal grote partijen. Wie dat zijn wil het bedrijf niet zeggen.

Geen haast

Talpa is echter niet uit op een snelle overname. ''We hebben geen haast'' zegt woordvoerder Thomas Nootermans tegen de NOS. ''Wel hebben we Bank of America gevraagd of zij de belangstelling wil kanaliseren. We hoeven niet iedereen over de vloer.'' Een overname kan dus nog maanden op zich laten wachten.

De woordvoerder benadrukt dat de belangstelling uit het buitenland niet nieuw is. ''Er is al jaren sprake van een consolidatiegolf in de mediawereld. Dus dan wordt er gekeken naar potentieel succesvolle producenten.''

Talpa heeft al een internationale succesformule in handen met The Voice en hoopt ook Utopia toteen hit te maken in het buitenland. Het bedrijf richt zich op de Chinese markt om nog aantrekkelijker te worden voor overnamekandidaten.

Speculatief

In het Financiëele Dagblad zeggen bronnen dat het bedrijf zeker 600 miljoen moet opbrengen, maar dat men hoopt op een opbrengst van meer dan een miljard. Een bod van 450 miljoen van mediamagnaat Rupert Murdoch is vorig jaar al afgewezen.

Nootermans wil deze bedragen niet bevestigen. ''Die bedragen zijn veel te speculatief. Ik ga daar geen uitspraken over doen.'' Ook over de rol van John de Mol (59) bij een eventuele overname, wil hij niets kwijt.

Talpa is voor een derde deel eigenaar van televisiebedrijf SBS. Vorige week werd duidelijk dat het Amerikaanse Discovery SBS wil overnemen. De woordvoerder geeft aan dat hun aandeel niet te koop is en dat er geen officieel bod is geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl