NOS VoetbalAangepast

Schöne: zo moeten we verder

"Of de eerste helft zwak was, weet ik niet. Maar de tweede helft was in ieder geval stukken beter", zei Lasse Schöne, die Ajax aan het eerste punt hielp in de Champions League. "Daarom overheerst nu ook wel de teleurstelling, op basis van die tweede helft hadden we meer verdiend."

Schöne zorgde met een prachtige vrije trap voor de gelijkmaker tegen het favoriete Paris Saint-Germain. Vlak na zijn fraaie treffer schoot de Deen de Amsterdammers zelfs bijna naar de winst. Die vrije trap eindigde echter op de paal. Veel kijkers telden de goal al, Schöne niet. "Hij moet eerst even het netje raken. Misschien was dat ook wel iets te veel van het goede. Maar zoals we in de tweede helft speelden, zo moeten we verder."

Zimling toont klasse

Schöne had ook een compliment over voor zijn landgenoot Niki Zimling, die na de pauze sterk inviel. "Hij heeft iedereen bewezen waar hij toe in staat is."

De laatste Deense aanwinst zelf bleef rustig onder de complimenten. "Zo ben ik, dat kan ik niet veranderen", aldus Niki Zimling. "Ik probeer het team te helpen, ook op het tactische vlak. PSG is een goed team, dus het is onvermijdelijk dat zij kansen krijgen. Een punt, zeker na een achterstand, is goed. We staan op het scorebord."

Ook Joël Veltman speelde een verdienstelijke wedstrijd tegen Zlatan Ibrahimovic. "Ik kende hem alleen van FIFA 14 (Play Station, red) en de omhaal tegen Engeland", schertste de verdediger.

De sleutel zat in de communicatie met de laatste lijn, vond Veltman. "Hij is eigenlijk een soort Pellè. Bij lange ballen wint hij negen van de tien keer. Maar als hij hem dan aanneemt, moet je er kort opzitten. Alleen is Zlatan natuurlijk wel een niveautje hoger."

De Boer: zege was niet terecht geweest

Trainer Frank De Boer was tevreden met het eerste punt in deze editie van de Champions League. "De eerste helft was niet goed, te onzeker. Dan krijg je een goal tegen na een fout van Boilesen. Als hij terugkopt op Cillessen is er niets aan de hand. Vanaf dat moment zag je angst en kwamen we geen moment in wedstrijd."

Na de rust zag de Ajax-coach een heel ander spelbeeld. Was De Boer ontploft in de kleedkamer? "Meestal ben ik drie, vier seconden boos. Maar het gaat erom dat je de juiste instructies geeft. Na de rust kregen we veel meer grip en kwam er ritme in ons spel, hoewel het meteen na rust ook 2-0 had kunnen worden. Voor hetzelfde geld win je hem nog, maar dat zou zeer zeker niet terecht zijn geweest."

Het spel na de pauze leverde De Boer behalve een punt ook de complimenten van de Franse coach Laurent Blanc op. "Die tweede helft moet een stimulans geven voor zondag", verwees de coach naar Feyenoord-Ajax van komend weekend. "Wedstrijden als deze en zeker de klassieker zijn de mooiste om te spelen."

Van der Wiel: niet voorbereid op Ajax

Gregory van der Wiel beleefde de terugkeer naar de Amsterdam Arena met gemengde gevoelens. "Toch wel teleurgesteld. Ajax speelde goed, daar hadden we niet veel antwoord op. Ook al kregen wij de grootste kans op 2-0, daarna maakte Ajax het spel."

Van der Wiel had een opmerkelijke verklaring voor de matige tweede helft van zijn ploeg. "Ik denk dat we niet goed voorbereid waren op het spel van Ajax. Ik vond niet dat we goed stonden. Misschien was dat wel onderschatting."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl