Porto haalt uit tegen BATE Borisov

FC Porto heeft een uitstekende start beleefd in de Champions League. De Portugezen, die startten met Bruno Martins Indi in de basis, wonnen in groep H het thuisduel met BATE Borisov overtuigend met liefst 6-0.

De avond in Porto behoorde aan Yacine Brahimi. De Algerijn loodste zijn ploeg met drie treffers naar de zege. Sergej Tsjernik, de doelman van de Wit-Russen hielp hem in de vijfde minuut eerst nog een handje. Diens knullige uitgooi belandde bij Brahimi en die schoot de bal vanuit een moeilijke hoek in het dak van het doel.

Niet veel later was het opnieuw raak voor Brahimi. Na een lange rush vanaf de eigen helft schoot hij onberispelijk binnen. In de tweede helft mikte hij ook nog eens knap raak uit een vrije trap.

Tussendoor had Jackson Martinez, die ook al twee het houtwerk raakte, voor de 3-0 gezorgd door van dichtbij binnen te koppen. Adrián en Vincent Aboubakar namen respectievelijk de vijfde en zesde treffer voor hun rekening.

Bilbao bloedeloos

De andere wedstrijd in groep G eindigde in een bloedeloze 0-0. Sjachtar Donetsk dacht op bezoek bij Athletic de Bilbao te scoren, maar de treffer van Oleksandr Koetsjer werd afgekeurd wegens buitenspel.