Ajax pakt punt tegen PSG

Ajax is zijn campagne in de Champions League begonnen met een 1-1 gelijkspel in Amsterdam tegen Paris Saint-Germain.

De miljoenenploeg uit Parijs, die vorig seizoen de kwartfinales haalde, was voor rust duidelijk te sterk voor Ajax. Dat beet bij vlagen van zich af, maar kwam gewoonweg kwaliteit tekort. Niklas Moisander schoot twee keer van afstand naast en een schot van Lasse Schöne werd geblokt door Marquinhos. Gevaarlijker werd Ajax niet.

De 0-1 viel al snel. Nicolai Boilesen verspeelde de bal aan Lucas Moura. Die vond Zlatan Ibrahimovic, wiens schot werd gekeerd door Joël Veltman, waarna Edinson Cavani er als de kippen bij was en alsnog raak schoot. Buiten een schot van Ibrahimovic, waarop Jasper Cillessen redding kon brengen, hield PSG zich tot de rust gedeisd.

Schöne brengt Ajax langszij

Na de rust werd het direct een stuk leuker. Lucas liep Moisander simpel van de bal en schoot voorlangs en invaller Niki Zimling knalde van 25 meter net over.

Na drie grote kansen voor Paris SG - een vrije trap van Ibrahimovic vloog dwars door de muur recht op Cillessen af, oud-Ajacied Gregory van der Wiel schoot de bal in de handen van de keeper en Marquinhos kopte rakelings naast - stond het opeens 1-1 dankzij een prachtige vrije trap van Schöne. Drie minuten later redde de paal Paris Saint-Germain bij weer een vrije trap van de Deen.

Ajax drong aan en ineens was er sprake van een echte wedstrijd. De gasten wankelden in de slotfase en ontsnapten in blessuretijd bij een schot van Boilesen.