Huntelaar helpt Schalke aan punt

Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 in groep G van de Champions League aan een gelijkspel bij Chelsea geholpen. De aanvaller van de Duitsers zorgde voor de 1-1 eindstand.

Aanvankelijk waren de Engelsen beter en zorgde Cesc Fàbregas, op aangeven van Eden Hazard, voor het openingsdoelpunt. Pal voor rust had Julian Daxler al gelijk moeten maken, maar zijn rush eindigde in een schot dat net naast ging.

De Duitser ging er in de tweede helft, nadat Huntelaar de bal had veroverd, weer een keer vandoor. Dit keer zag hij de meegelopen Huntelaar staan en die ronde uiterst koelbloedig af.

Sporting verspeelt zege

De andere wedstrijd in de groep leek uit te draaien op een 1-0 zege voor Sporting Portugal, dat op bezoek was bij Maribor. In de tweede helft haalde Nani de trekker over door met een bekeken afstandsschot de bal in verre hoek te schieten.

De Sloveense thuisploeg speelde niet onaardig, kreeg ook wat kansjes, maar kwam niet aan scoren toe. Totdat in de tweede minuut van de extra tijd Luka Zahovic na geklungel in de Portugese defensie alsnog de 1-1 over doelman Rui Patrício heen kopte.