NOS SportAangepast

WK: Van Assche vervangt Van Gelder

Bondscoach Mitch Fenner heeft in de mannenselectie voor de WK turnen Yuri van Gelder vervangen door Anthony van Assche. De reden is de voetblessure van Boudewijn de Vries, waardoor het nog onzeker is op welke toestellen de turner in actie kan komen.

Fenner heeft de ingreep gedaan met het oog op de teamscore. "We hebben een route uitgezet naar de Olympische Spelen in Rio. Ons eerste belang is de teamkwalificatie voor de Olympische Spelen. Ik wil geen risico lopen dat die in gevaar komt."

Van Gelder baalt, maar heeft begrip

Met Van Assche heeft de ploeg er een turner bij die - in tegenstelling tot Van Gelder - op alle toestellen uit de voeten kan. "Natuurlijk baal ik", reageerde Van Gelder, die op det WK een medaillekandidaat op de ringen zou zijn geweest. "Maar ik snap dat dit voor het team de beste optie is. Ik blijf onderdeel van het team in voorbereiding op de Olympische Spelen en ben bij een volgende gelegenheid weer van de partij."

Komend weekeinde zal tijdens de laatste trainingsstage bekeken worden op welke onderdelen De Vries inzetbaar zal zijn. Dan ook wordt duidelijk of tweede reserve Karl Kosztka alsnog moet worden opgeroepen.

Eerder al moest de geblesseerde Bart Deurlo zich afmelden voor de WK turnen, die van 3 tot en met 12 oktober gehouden worden in China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl