NOS NieuwsAangepast

Samsom: houd banen in thuiszorg

PvdA-leider Samsom vindt dat het kabinet meer moet doen voor de werkgelegenheid in de thuiszorg. Bij de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer zei hij dat mensen in de thuiszorg weinig hebben aan mededelingen "dat er uiteindelijk meer banen zullen zijn".

Volgens Samsom verhoudt zich dat slecht tot de realiteit dat veel thuiszorgmedewerkers nu hun baan verliezen. Daarom moet het kabinet zich volgens de PvdA harder inspannen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door afspraken met thuisorganisaties en deze te stimuleren om mensen die door een hoog inkomen geen recht meer hadden op thuiszorg toch te blijven voorzien.

Afstand van Wilders

Samsom zei verder dat premier Rutte minder terughoudend moet zijn in het afstand nemen van ideeën van PVV-voorman Wilders. Wilders zei gisteren dat Nederlanders met een paspoort uit een islamitisch land een anti-shariaverklaring moeten tekenen waarmee ze de gewelddadige vorm van de islam afzweren.

Samsom noemde dat bij de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer een kwaadaardig voorstel dat associaties oproept met de donkerste periodes uit onze geschiedenis.

Rood stuk vlees

Samsom kent de premier als iemand die in zo'n geval nog wel eens de schouders ophaalt, onder het motto "niet op elk stuk rood vlees reageren". Samsom vindt dat Rutte die terughoudendheid moet laten varen.

Volgens de PvdA-leider is het juist nu nodig om stelling te nemen. "Voor de gematigde en verbindende krachten en tegen de haatzaaiers in de pro-IS-demonstratie, maar ook tegen haatpredikers in de politiek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl