NOS VoetbalAangepast

Manchester City wil bij elite horen

Manchester City moet vanavond tegen Bayern München laten zien wat de ambitie voor het Champions Leagueseizoen is, vindt aanvoerder Vincent Kompany. De Belgische verdediger denkt dat City het gat met de absolute top van Europa kan dichten.

"Er zijn maar weinig posities die moeilijker zijn om te bereiken, maar we moeten bij de beste drie, vier clubs van de wereld komen", zei Kompany tijdens de persconferentie aan de vooravond van het duel. "Het is mooi dat we met zo'n wedstrijd kunnen beginnen, maar het is slechts de eerste stap in de groepsfase."

Al voor de derde keer in vier seizoenen treffen Manchester City en Bayern München elkaar in de groepsfase van de Champions League. Vorig jaar wist City met 3-2 te winnen in München, maar moest het in eigen huis een 3-1 nederlaag incasseren.

Onder leiding van Manuel Pellegrini, bijgenaamd De Ingenieur, overleefde de ploeg voor het eerst de groepsfase van de Champions League: "Dat heeft de groep veel zelfvertrouwen gegeven. Dat hoop ik dan, want je weet het nooit. Ik hoop dat we nu een volwassener Manchester City zien dat er alles aan doet om nog beter te worden dan vorig jaar."

Blessures bij Bayern

Pellegrini ontbreekt woensdagavond vanwege een schorsing langs de zijlijn. Tegenstander Bayern wordt geplaagd door blessures. Zo is het twijfelachtig of Arjen Robben kan spelen, terwijl de club al Franck Ribéry, Holger Badstuber, Bastian Schweinsteiger, Thiago Alcantara, Rafinha en Javi Martinez moet missen.

"We zijn geen favoriet", zei Kompany. "Maar het is de schoonheid van dit spel dat je elk jaar weer een nieuwe start kan maken. Het is moeilijk om te voorspellen wat er morgen gaat gebeuren, maar als we verder gaan zullen we sterker worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl