NOS WielrennenAangepast

Van Vleuten verder zonder Vos

Wielrenster Annemiek van Vleuten rijdt in 2015 voor de Zwitserse ploeg Bigla Cycling. De Nederlands kampioene tijdrijden stapt over van Rabobank-Liv, de ploeg met onder anderen Marianne Vos.

"Het is tijd voor een nieuwe uitdaging", zo verklaart Van Vleuten haar overstap. Bigla Cycling, waarvoor dit jaar de Nederlandse Vera Koedooder rijdt, heeft een nieuw management en ambitieuze plannen.

"We willen een van de beste teams van de wereld worden", zegt Thomas Campana, de nieuwe sportieve baas van de ploeg. "Annemiek van Vleuten is de eerste nieuwe renster en er zullen nog een paar grote namen volgen."

Ronde van België

Van Vleuten werd maandag nog winnares van de Ronde van België. Bij de WK op de weg in Ponferrada neemt de 31-jarige renster deel aan zowel de individuele tijdrit (naast titelhoudster Ellen van Dijk) als de wegrace.

"Ik heb met name in het tijdrijden enorme progressie geboekt. Als ik naar mijn doelen voor de toekomst kijk, denk ik vooral op dat vlak te kunnen verbeteren richting Rio. Daarbij is het van belang dat ik ervaren mensen om me heen heb en goed materiaal. Thomas Campana heeft al heel wat renners beter gemaakt.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl