NOS SportAangepast

Azarenka verliest van sterke Ivanovic

Ana Ivanovic staat in de kwartfinales van het sterk bezette WTA-toernooi in Tokio. De als derde geplaatste Servische bracht de pittige ontmoeting met Viktoria Azarenka tot een goed einde: 6-3, 6-4.

Azarenka, in 2012 en 2013 winnares van de Australian Open, leidt 6-3 in onderlinge duels met Ivanovic. Op de baan was dit verschil niet te merken. De Wit-Russische speelde veel te wisselvallig om aanspraak op de zege te maken.

Frustraties Azarenka

In de eerste set kwam Azarenka terug van een 0-3 achterstand, maar raakte ze op 2-3 van slag door drie dubbele fouten op rij te slaan (negen in totaal). De frustraties namen toe bij de oud-nummer één van de wereld, die een racket stuk sloeg en continu achter de feiten bleef aanlopen.

Ivanovic (WTA-10) verspeelde in het tweede bedrijf een dubbele break voorsprong (3-0), maar de Servische bleef profiteren van de slordigheden in het spel van Azarenka (WTA-25). De agressief spelende Ivanovic haalde in de spannende tiende game de partij binnen met een servicewinner op haar tweede matchpoint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl