NOS SportAangepast

Van der Haar blijft veldrijden trouw

Lars van der Haar rijdt de komende drie jaar voor Giant-Shimano. Nederlands beste veldrijder ziet bij zijn nieuwe werkgever nieuwe mogelijkheden zich te ontwikkelen als cyclocrosser.

Uit tal van aanbiedingen koos hij in maart van dit jaar bewust voor Giant-Shimano. "Ze hebben hetzelfde materiaal. Daar heb ik vertrouwen in en dat is voor mij het belangrijkste. Daarnaast is het wegprogramma wat ik kan gaan rijden een reden om hier te tekenen."

Groenendaal

Bij de Rabobank-ploeg werkte Van der Haar samen met Richard Groenendaal, één van de beste veldrijders in de Nederlandse geschiedenis. Dat wordt nu verbroken. "Ik vind het heel jammer, maar het is een stap vooruit met nieuwe mensen en nieuwe inzichten. Maar Richard ga ik zeker missen. Alles wat ik weet, heb ik van hem geleerd", zegt Van der Haar.

Wegrenner

Van der Haar won vorig seizoen de wereldbeker, de belangrijkste competitie in het veldrijden. Ook dit jaar is dat zijn voornaamste doel.

Een carrière zoals die andere Lars (Boom, die de overstap maakte van het veld naar de weg) ziet hij niet zitten. "Ik ben een verdienstelijk wegrenner. Ik kan goed klimmen en sprinten. Maar ik ben een betere crosser dan ik ooit als wegrenner zal zijn. Dan is het beter in de cross te blijven. Ik zie mezelf niet op de weg rijden, nee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl