NOS VoetbalAangepast

Casillas opnieuw Kop van Jut

Een wereldtitel, twee Europese titels, drie keer de Champions League en vijf landstitels. Het is een greep uit de imposante prijzenkast van Iker Casillas. Het aanzien van de keeper van Real Madrid brokkelt echter langzaam af.

Casillas - 157 interlands en bijna 700 duels voor Real Madrid - moest het in het gewonnen Champions Leagueduel met FC Basel (5-1) ontgelden bij een deel van het thuispubliek. Elk balcontact van de doelman was voor deel van de aanhang aanleiding om te fluiten.

Coach Carlo Ancelotti stoorde zich eraan. "De fans zouden zich positief moeten opstellen", meende de Italiaan, die vooralsnog aankoop Keylor Navas uit Costa Rica op de bank houdt.

Fluitconcerten

Casillas, die vijftien jaar geleden debuteerde bij Real, werd zaterdag in de verloren derby (1-2) tegen Atlético al genadeloos uitgefloten na onder meer weifelend optreden bij de eerste tegentreffer.

Dinsdag viel Casillas bij de enige Zwitserse goal weinig te verwijten en onderscheidde hij zich met een knappe redding op een inzet van doelpuntenmaker Derlis Gonzalez. Voor een ander deel van de fans reden met een ovatie hun steun te betuigen aan 'San Iker'.

Niet meer onomstreden

De 33-jarige sluitpost is sinds het José Mourinho-tijdperk (2010-2013) niet meer onomstreden bij de Koninklijke. Casillas zou een te grote mond in de kleedkamer hebben, waardoor hij zijn plaats onder de lat verloor aan Diego Lopez. Ook blessureleed en een aantal blunders maakten Casillas' positie onzeker.

Afgelopen seizoen was Casillas eerste keus in de Champions League en het bekertoernooi, maar moest hij in de competitie genoegen nemen met een reserverol achter Lopez.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl